Wednesday, December 18, 2013


ya, hai :) 
nk cerita something la. something tentang rasyid. 
aku tak tau lah die tu dh ade girlfriend atau tak. aku pening pk pasal die
die hilang mcm tu je. ade jugak aku text mues. tanye pasl die. muez ckp text la call la die. aku ckp aku takot.
takot die taknk bls , takot die tak nk angkat bile aku call. 
tapi mues ckp,
''alah nant raye cine die blek, kau takyah risau. nant kau jumpe la die''


tapi es die nk jumpe aku ke? die nk blek tu aku tak kes lah tapi die mcm elak kan diri die kat aku. 
ape salah aku? aku ade buat silap ke? or die dh bosan dgn aku
untung ade mues bole aku tnye die mcm mne keadaan rasyid skrg
kalau bole nk hari2 tnye. tapi uda ckp
''alah Mir, please la Mir, lupakan dia. percayalh dia dah B A H A G I A.'' 
 
aku pk bende y same daa. tapi hati kate ''im still wait him'' 
sbb ape? sbb aku sayang die lebih daripde abg. sorry shid aku tak boleh nak 
tipu diri aku sendiri, aku mmg sayng kau sangat2 .
tapi kau hilang gini , aku tak boleh la. sorang2 hadap sume ni.
aku selalu cite kat uda. uda selalu nasihat aku. 
 
aku tak nk ape y fazli buat kat aku dulu. same kau buat kat aku shid. 
serious aku rindu kau sangat2 
hari2 aku tunggu kau. mne kau pegi? kenape kau buat aku mcm ni shid. 
sebenanye kau tau kan aku syg kau lebih daripd abg.
satu hari tu aku ade terus terang kat kau. 
than kau ckp ''dek abes kan spm dulu. nant adek belaja la kat kl ni. abg jage adek
mne adek nk pegi abg bwk. abg tak bole buat keputusan skrg,'' 
 
yes i wait for your answer bangg. tapi knpe kau buat aku mcm ni
ape ni .  8/12/13 6:55 a.am aku dpt im dr uda. uda bagi aku 2 gamba 
tu bukan kau kn bang? tu bukan kau knnnn? denga tak?! tu bukan kau kan :'(
kau dengan seorang perempuan? 
yaallah tuhan je tau betape saket nye hati aku bile dpt tau tu sume
hati aku saket bang saket sangat

lepas tu aku teros bukak fb kau. tibe tibe ade im dari seorag perempuan. y uplod gamba tu pulak tu.
than die ckp ''SYANGGGGGGGGGGGGG''
ape ni bang? aku kat sini takde nk naek moto dgn jantan. kau? kau bwk perempuannn bang.
pastu die pangel kau SAYANG? ape ni sume? 
kau dah ade girlfriend pastu tak bagitau aku?
dulu aku pena ckp kat kau kan. bagitau aku kalau kau ade minat kat someone
bagitau aku. bia aku tak tunggu kau sampai skrg, 
demi allah aku sayang kau. 
hari2 aku doa utk kau. aku harap ape kau buat lancar. aku doa kau dpt rezeki yang halal
 
 
thankyouuuu abdul rasyid bin azeman. kau buat aku mcm ni.
kau dh kembalikan zaman silam aku. kau buat aku benci dan dalam mase yang same 
sakit utk tunggu kau. sayang kau mcm kayu api. bende y memerlukan tapi untunk membakar. hahahh
mmg ayat nye pelik. k korang jgn pelik sangat ahhh
 
 
dah la aku denga lagu muhasabah cinta tetibe fell nak buat panjang2 camgini. hahah
k mmg skrg aku tak bole lupekan kau. aku mmg dh bersedia dri dulu nk hadap sume ni
aku dh agak lame dh. bende ni akan berlaku. k 
 
lagi satu nant new year pegi bukit merah baik2 tau. bawak anak dara org tu baik2 jgn sakit kan die
mcm mne kau sakit kan aku skrg :') 
you don't worry, kau tetap akan ade dlm doa aku hari2. 
untuk ape y kau dh buat dlm mase setahun lebih ni thanks a lot
kau dh buat aku ketawe, menangis, geram dengan perangai kau y comel dulu
sikap kau kau care tentang aku. aku ingat lagi time aku dmm kau call aku
aku ckp aku tak larat. tapi kau kate kau rindu aku. yer aku pun rindu kau
tapi kau tetap jugak suruh aku rest. suruh aku tido. jgn pk pasal die. die ok je. kate nyeee.:')


I MISS MY CRUSSSHHHHH YANG DULU :')
 

^_^TERIMA KASIH,,DH BACE LIKE OKE,,SAYANG KORANG ^_^

Thursday, December 12, 2013

hari ini.

  

harini an, g jusco plan nye nk negok wayang the hobbit. than aku nk g sorang takot. teros la aku ajak si mok 
engat kan xde la ramai org sangat. last2 ramai die yallah. mcm ade konsert. haha 
 
tapi mase dlm pejalanan g jb tu ade lah sorang hamba allah ni kan text aku. hahah y aku harapkan abg nye. tapi adk nye y text aku. hai muez muez mcm tau je aku ade dgn uda. hahahah text punye text. aku tnye lah pasal rasyid , die kate lame tak lepak sbb tu lah tak tau die ade gf ke tak.eleh mcm la tak dok satu uma tapi die kate rasyid sihat. alhamdulilah :D haih

muez ade ckp lah die menyesal la syg la ape lah. kan aku ckp lelaki ni sebennye ego je lebih. dlm hati tu sebenanye syg lagi benci ah cam ni. ha kan da menyesal kan muez. hahah. than kiteoeg text text. dpt la jugak bahan die. bior die terase. sedap an. kau engat dunia ni betol ke. dunia ni hanya tipu je semate mate. kate muez , raye cine ni rasyid blek . aku tau lah than kau? tak blek ke? tak rindu uda ke? hahaha die kate an uda da ade bf. tak kacau. hahah

lepas negok wayang aku beli beg dgn buku. yela nak speiiiemmm kan. hahah.
thank pusing sane pusing sini. teros blekkk. pastu an sampai kota teros g pertama dan takdpt kasut. perassssss do pegrassssssssss -.- oke than cari teksi suru benti kat haritage mall dan dan pusing hm naik teks tadi blek pastu bebel dlm teksi. uda ckp teksi ini guaaaa y punyaaaa. hahahaha. k than sampai umaaa. mandi , online online online online. makan dannnnnnnnnnnnnnnnn tido k good nighttttt :')

^_^TERIMA KASIH,,DH BACE LIKE OKE,,SAYANG KORANG ^_^

Thursday, November 28, 2013

ghinduuuu :'(




hai :) fefiling la kitwe nk update blog nie. hahaha gediks much. oke okey. aku nk cite nih. hmmm aku rindu kat rasyid la. aku kadang2 tak phm ape aku pde die. aku ni sebenanye ade ke dlm hati die? atau die main main je? T_T aku skrg kalau negok org y pakai cermin mate sume mcm muka die. aku ni dh gile kehape -.- tapi serious aku ckp mmg muke die ade kat sekeliling aku . I MISS YOU muchmuchmuch :'( maybe aku terlalulaulau rindu die kot. 
look? selalu aku bangun aku harap ade satu text dari kau. abes ape kan daya. kau buzy. kau keje aku skola. lagi kau takde mase nk text kau. bukan aku nk merungut kau tu asyik keje je. tapi seminggu tu sekali je kau call aku. kadang2 tu seminggu tu kau langsung kau tak call or text aku. hmmmm nk buat mcm mne kan. aku tak nk la pakse kau. aku ni adk angkat kau je. tapi aku dh angap kau org yang paling penting dalam hidup aku :'(
i miss that moment :'(

^_^TERIMA KASIH,,DH BACE LIKE OKE,,SAYANG KORANG ^_^

Tuesday, February 12, 2013

abdul rashid bin azeman

 
 
hi ?  what? name sape kat title tu?? eh kau tau sape tu ? *tanya budak sebelah hmmm meh i kenal kan. wawawaw ayat budak key elll. :3 ni sebenanya abang aku. hmmm abang angkat lah sebenanya. aku mne lah ade abang. mula mula ade lah terfikir nk abang atau adeq lelaki. hmmm tapi dapat nya abang angkat je. alhamdulilahhh :) aku kenal die pun huda yang bagi no aku kat die. mase tu raya tahun 2012 maybe lah. die yang text aku. aku sebennya dh kenl die. cume die je yang tak kenal aku. HHAHHA. 

nk senang kan cerita mak die ah yang cerita yang huda bawak kawan g rumah atok muez. *muez adek rashid* than rashid mintak no aku kat uda. mlm tu kite org text sampai midnight. first time call aku tergagap gagap nk ckp hahah. malu lah konon. lepas uh sampai skrg kite still  text. dekat 6bulan jugak ah kiteorg kenal. kadangkadang aku bengang jugak ah kalau oncall dgn die. die asyik nk bash aku je , kalau ckp dgn die. dia je ah y nk menang. aku rase nk nages pun ade mase uh. hahah. tapi die buat lawak satu malam aku tak bole tido. ade sekali kiteorg call sampai kol 5 pagi kot. mase tu mmg berdekah gilaa ah. . buat lawak mcm sial. maseng maseng nk menganjing. muhahah. 

tapi lagi bengang bila ade cuti confem confem die fly. fly gi mne je. alahai kat pd je .serabai betol. asyik'' g sane. tak bosan ap. baek kau balik johor jumpe aku. lagi faedah. bila aku ckp mcm uh . ade aje alasan nye. aku pun dah malas nk ckp lagi. tapi kebelakangan ni kan, kalau aku call mesty waiting. bila aku tnye tengah call sape. die ckp membe/ayah/abang bla bla.bla bla. whatever

ade sekali aku tnye.
aku:bang aku dengan kau ni sape?
rashid:adek dgn abang lah
aku:uhh. tapi knpe kau layan aku mcm awek kau?
rashid:knpe tnye mcm uh
aku: iyelahh. kau ade awek tak kan kau nk same kan layanan kau kat aku dgn kau dgn awek kau same. lol

than aku dh tak ingat ape die cakap lagi. hahah mlm tadi aku on call dgn die. aku tnye lah pas uh lagi pasal die layan aku tu. than die terang kan

rashid:adek nk tau kalau abg layan adek mcm membe abg mesty adek tekejut
aku:knpe lak
rashid:iyelah tau tak kalau abng lyan membe perempuan abg . abg ckp mcm maki maki. walau pun abang bagi nasihat kat die.
aku:uhhh k
rashid:abes adek syang  abng tak?
aku: tak -.-
rashid:uhhh dh bole carik lain ah kann?
aku:perghhh. sampai hatikannn .bla ah kau .
rashid: okey bye.
aku: kau lagi ah tak sayang aku kan. terus bye mcm uh. bla blabla *aku bebel*
 
aku rase aku dh mencarot lebeh nihhh. haha uda siap tnye kat aku lagi mase kite org skype uh .  negok ah. aku ckp kat die rashid skrg tak nk terima aku. die nk suruh aku abes kan skola . nant aku lepas spm bru die buat keputusan. itu janji die dulu. aku tunggu :')
hmmmm tu je kot aku nk cerita pasal abang cikebommm aku tu. hahah xD bila lah nk jumpe die. aku kadangkadang ter fikir jugak kalau aku dh face to face dgn die. die yang tak terima aku . iyelah aku ni tak secanrik membe die kat sane. aku ni gemok. mne lah org nk. tapi aku bsyukur dpt die skrg. :)


^_^TERIMA KASIH,,DH BACE LIKE OKE,,SAYANG KORANG ^_^